Wiel en Truus Gooren 60 jaar getrouwd
Wiel en Truus Gooren 60 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Wiel & Truus 60 jaar getrouwd

Algemeen Familieberichten

Siebengewald | Op 18 augustus 60 jaar geleden hebben de Offerse Truus Janssen (83) en Siebengewaldenaar Wiel Gooren (87) elkaar op het gemeentehuis in Bergen voor de wet het JA-woord gegeven. Het kerkelijk huwelijk werd in februari 1961 ingezegend.


Het stel heeft elkaar op de schuttersfeesten van Afferden ontmoet en het was liefde op het eerste gezicht. Wel was meteen duidelijk dat Wiel niet naar Afferden zou gaan verhuizen. “Ik ben een echte Siebengewaldenaar”, aldus de zoon van Phoe Gradje. Wiel heeft vroeger bij de Rank in Venray gewerkt en daarvoor in Goch voor Plastilux van Meldon. Truus heeft zich altijd over de kinderen ontfermd, twee dochters en een zoon, die op hun beurt voor zes kleinkinderen en zelfs een achterkleinkind hebben gezorgd.


Wiel is ooit tot vijverkoning gekroond bij de lokale visclub, maar de meesten kennen Wiely (zoals ook de kleinkinderen opa noemen) nog als die snelle rechtsbuiten van voetbalvereniging Stormvogels. Ook was Wiel een graag geziene gast bij café de Heibloem van Flip; “Daar sliep ik zowat”, glimlacht Wiel.

60 jaar, 60 dagen,
60 enveloppen en
60 herinneringen

Door de vreemde coronatijd zijn de feestelijkheden in kleine kring gevierd. De kinderen en kleinkinderen hebben op een creatieve manier ervoor gezorgd dat er veel leuke herinneringen werden herbeleefd. Zestig dagen geleden heeft het diamantenpaar een doos met daarin 60 enveloppen gekregen. Elke dag mochten ze één envelop openmaken, waar dan een cadeautje of een herinnering in zat.

Burgemeester van de gemeente Bergen Manon Pelzer had als cadeau een kopie van de originele trouwactie meegenomen en Truus vertelde trots dat ze ook nog een brief van de Gouverneur van de provincie Limburg, Theo Bovens en eentje zelfs van Koning Willem-Alexander heeft gekregen.


Het stel woont nog helemaal zelfstandig en kan nog best goed uit de voeten. “We hebben ook geen thuishulp nodig”, aldus Truus. Op de vraag hoe ze het zolang volhouden met elkaar, schieten ze allebei in de lach.

Wiel en Truus Gooren 60 jaar getrouwd

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT