De bekende spandoeken hangen weer
De bekende spandoeken hangen weer Foto: VVN

Scholen beginnen weer: let op fietsende scholieren

Algemeen Maatschappelijke discussie

Maandag 24 augustus eindigt de schoolvakantie in regio Zuid. Kinderen en jongeren gaan dan weer op weg naar hun (nieuwe) school. Wist u dat er in de periode na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers zijn onder fietsende scholieren dan in de rest van het jaar?

Niet voor niets voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) al jarenlang de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Daarin worden automobilisten opgeroepen om in de weken na de zomervakantie extra rekening te houden met scholieren op de fiets.

Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring én voelen een druk erbij te horen. Ze zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen. Iedereen kan een bijdrage leveren aan veiliger verkeer. Van thuiswerken tot schoolzones vermijden: meedoen is gemakkelijk! Op de website van VVN staan deze en andere tips.

Ook fietsers kunnen veel doen om het verkeer voor iedereen veiliger te maken! Van je hand uitsteken bij het afslaan tot voetgangers voor laten gaan bij zebrapaden. Kijk op de website van VVN voor de ‘checklist Veilig fietsen’: van smartphone in je (rug)zak tot fietsverlichting en opvallende kleding.
Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT