Na 45 jaar onderwijs stopt juf Ingrid
Na 45 jaar onderwijs stopt juf Ingrid Foto: Chris Smits

Hoije juf Ingrid

Algemeen

Nieuw Bergen | Vijfenveertig jaar heeft juf Ingrid voor de klas gestaan en nu mag ze met pensioen. Van het basisonderwijs is ze doorgegroeid naar het voortgezet onderwijs, waarbij duizenden kinderen de revue hebben gepasseerd tijdens haar loopbaan.


Ingrid Croque houdt het voor gezien en gaat met pensioen. Ruim 45 jaar gelden begon ze als juf aan de St. Josefschool in Nieuw Bergen waar ze vier jaar voor de klas heeft gestaan. Toen een clubje ouders onder leiding van de huidige wethouder Pekema een nieuwe school ging oprichten is Ingrid als eerste mee overgegaan naar de Klimop. “Ik kan het me nog goed herinneren, we zaten in de kelder van het gemeentehuis”, aldus de juf. Na 21 jaar Klimop en in totaal dus 25 jaar in Nieuw Bergen kwam er een eind aan haar onderwijsavontuur in onze gemeente en trok juf Ingrid de Maas over naar Venray.

Bij basisschool De Foekepot heeft ze ruim acht jaar gewerkt en toen daar een fusie kwam heeft ze de stap gemaakt naar het voortgezet onderwijs waar ze de afgelopen 12 jaar als leraar Nederlands heeft gewerkt aan het Raayland College.

Terugkijkend geeft ze aan dat er door de jaren heen dingen niet zozeer veranderen maar juist terug komen.
Ingrid is niet bang om in een zwart gat te vallen maar maakt nu gewoon even een pas op te plaats en kijkt wat er komt. “Ik laat me verrassen”, zo zegt ze vastberaden.

Kijk hier het uitgebreide video-interview.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT