Harmonie St. Caecilia tijdens het zomerconcert in 2019
Harmonie St. Caecilia tijdens het zomerconcert in 2019 Foto: Gemeente Gennep

Creatieve donateursactie Harmonie Sint Caecilia

Algemeen

De jaarlijkse donateursactie van Harmonie Sint Caecilia in Ven-Zelderheide en Ottersum van afgelopen juni ging niet door. Toch heeft de vereniging de inkomsten hard nodig. Dus werd er een brainstorm gehouden om de broodnodige collecte coronaproof en veilig te organiseren. 

Erik Derks, bestuurslid: “We wilden niet langs de deuren gaan. Zowel ter bescherming van de inwoners als onszelf, met name onze oudere leden. En zo bedachten we een huis-aan-huis flyer met QR-codes. Mensen kunnen zo vanuit huis zelf een donatie overmaken.Overmaken via het bankrekeningnummer is ook gewoon mogelijk. We hebben nog niet zoveel opgehaald als andere jaren, maar misschien ligt de flyer nog op de keukentafel.”Positieve reacties kwamen er niet alleen van inwoners. “Ook andere verenigingen vinden het een goed idee. Ze vragen hoe wij het hebben aangepakt”, aldus Erik. De komende maanden repeteert de harmonie voor het kerstconcert. In welke vorm dat gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Erik: “We hebben diverse mogelijkheden in gedachten. Een grotere locatie, meerdere uitvoeringen, een digitaal concert. We gaan als vereniging ook deze uitdaging aan!”

De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Heeft u een mooi voorbeeld waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente Gennep via communicatie@gennep.nl of (0485) 49 41 41.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT