Twee burgemeesters voor twee gedecoreerden
Twee burgemeesters voor twee gedecoreerden Foto: Chris Smits

Twee lintjes bij Dans & Twirl Elegance

Algemeen

Nieuw Bergen | Op donderdagavond 10 september reikten burgemeester Willibrord van Beek van de gemeente Gennep en burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Bergen twee Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens een reguliere lesavond van Dans & Twirlvereniging Elegance in Den Asseldonk in Nieuw Bergen. 

De onderscheidingen werden uitgereikt aan mevrouw Stephanie Wijers uit Bergen en mevrouw Marion Simons-Knoops uit Milsbeek, beiden al 25 jaar instructrice bij de dans- en twirlvereniging. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Stephanie Wijers is sinds 1995 vrijwilliger en vanaf 1996 secretaris bij deze vereniging. Sinds 2009 is Stephanie lid van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen als wedstrijdcoördinator en maakt ze deel uit van de majorettecommissie.

Marion Simons-Knoops was van 1980 tot 1995 lid van Drumband en Majorettekorps De Kloppers, een naam die in 2014 veranderde in Dans & Twirlvereniging Elegance. Na jaren van actief lidmaatschap geeft ze sinds 1995 les en ze is vrijwilliger. Zij viert daarmee haar 40-jarig lidmaatschap.

Zowel mevrouw Wijers als mevrouw Simons zijn instructrice bij Dans- en Twirlvereniging Elegance. Ze verzorgen lessen bij een groep van ongeveer 20 jeugdigen. Daarnaast verzorgen ze concoursen: de voorbereiding en deelname. Dat bestaat onder andere uit:

- het verzorgen van een groot aantal extra, op maat gemaakte, lessen voor de solisten;
- het zorgen voor bij de solo passende kleding;
- het uitzoeken en in elkaar zetten van muziek voor de optredens.

Samen met de majoretteleden zijn beide instructrices aanwezig bij evenementen in het dorp, zoals Koningsdag, carnaval en de intocht van Sinterklaas.

Twee burgemeesters voor twee gedecoreerden
Twee burgemeesters voor twee gedecoreerden

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT