Onthulling monument 2020
Onthulling monument 2020 Foto: JvH

Onthulling nieuwe informatieborden

Algemeen Recreatie & Toerisme

Tijdens Open Monumentendag zijn er in de gemeente Gennep 6 informatieborden onthhuld. De borden zijn vormgegeven in de vernieuwde toeristische huisstijl. Het  Milsbeeks bedrijf (Kees Rietveld) heeft de informatiepanelen gedrukt; de cortenstalen lessenaars en frames zijn geproduceerd en geplaatst door Stam Constructie uit Milsbeek en BAS Lasservice uit Heijen. 

1.Piloten Joep – Hoofdstraat Heijen
Als eerbetoon aan deze bescheiden, belangrijke verzetsman tijdens WOII is op verzoek van de werkgroep Historisch Heijen een bord geplaatst. Vanaf 1961 tot 1976 was Joep een gerespecteerd politieagent in Heijen; iemand die wij niet mogen vergeten.

2. Huis Heijen – Hoofdstraat Heijen
Kort na 1500 is deze (water)burcht gebouwd; een beeldbepalend gezicht in Heijen. De geschiedenis van het huis Heijen toont nogal wat hiaten. Bekend is dat in de 17e eeuw de Onderheerlijkheid van de Heerlijkheid Gennep verheven werd naar de Heerlijkheid Heijen. Medio 18e eeuw werd deze Heerlijkheid een gemeente van het kanton Goch. Vanaf 1800 maakte het deel uit van de gemeente Bergen en sinds de gemeentelijke herindeling in 1973 bij de gemeente Gennep hoort. Meer over de geschiedenis is te lezen op www.kasteelheijen.nl.

3. Joodse begraafplaats – Davidlaan – Gennep
De begraafplaats herinnert aan de Joodse gemeenschap in Gennep en beschrijft de gebruiken van een Joodse begraafplaats. Op dit bord wordt verwezen naar de 22 struikelstenen die ter herinnering aan de 22 gedeporteerde Gennepse Joden op diverse plaatsen in Gennep geplaatst zijn zie ook www.visitgennep.nl/izi.travel

4. Niersdal – hoek Rijksweg en Bloemenstraat
De inrichting van deze rustplek is tot stand gekomen als onderdeel van het project Dijkversterking Milsbeek – Ven-Zelderheide. Het bord geeft informatie over het mooie Niersdal.

5. Poppyproject – begraafplaats Milsbeek
Dit bord met de toepasselijke tekst ‘OPDAT WIJ NOOIT VERGETEN’ geeft informatie over dit bijzondere kunstwerk. De klaprozen staan symbool voor de 221 gesneuvelde geallieerde militairen tijdens WO II. Een initiatief van Bianca van Dreumel en Daantje Kip.

6. Raadhuisplein Ottersum
Door de cultuur historische kring Ottersum onder leiding van Sjef Coopmans is veel energie gestoken in de totstandkoming van dit bord. De zes gebouwen rondom het Raadhuisplein die beschreven worden, zijn zo op het bord geplaatst dat je in één oogopslag ziet waar het gebouw staat dat beschreven wordt. De plattegrond in het midden verduidelijkt dit nog eens extra.

Op de achterzijde is de plattegrond van Ottersum geplaatst, een extra service voor gasten in Ottersum.

Onthulling monument 2020
Onthulling monument 2020
Onthulling monument 2020
Monumenten Gennep 2020
Monumenten Gennep 2020
Onthulling Gennep

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT