Per 1 januari 2021 zal Yask het overnemen van Optisport
Per 1 januari 2021 zal Yask het overnemen van Optisport Foto: Yask

Yask vervangt Optisport in Gennep

Algemeen

Gennep | Met ingang van 1 januari 2021 zal Yask Facility Management uit Eindhoven voor de komende 10 jaar de nieuwe exploitant worden van de binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare binnen de gemeente Gennep. De huidige exploitant Optisport wilde haar verbintenis met de gemeente graag voortzetten en ook Sportfondsen Nederland was in de running, maar de keuze viel uiteindelijk op Yask.

Dat daarmee ook de toekomst van het zwembad in Pica Mare voor de komende 10 jaar veilig is gesteld is allerminst zeker. Verantwoordelijk wethouder Rob Peperzak hield bij navraag daarover een flinke slag om de arm en deed daarover geen concrete uitspraak. Ook de nog te bouwen nieuwe accommodaties binnen de gemeente vallen niet automatisch onder de Yask-exploitatie-overeenkomst.

De keuze voor Optisport was vanaf het begin af aan al discutabel. Veel klachten vanuit de sportverenigingen en de bezoekers bleven ongehoord en onbeantwoord bij Optisport. Zo werd er regelmatig gevraagd om meer betrokkenheid en ruimere openingstijden. Ook over de hygiënische omstandigheden waren er regelmatig klachten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT