Digitaal persmoment over aankoop gronden Wells Meer
Digitaal persmoment over aankoop gronden Wells Meer Foto: Chris Smits

Gemeente koopt voor 28 miljoen grond van provincie

Video Duurzame energie VIDEO

Nieuw Bergen | De gemeente Bergen heeft na fair en hard onderhandelen 456 hectare grond voor 28 miljoen euro aangekocht van de provincie Limburg. Het grootste deel van de overeenkomst is voor de ontwikkeling van het energielandgoed Wells Meer. 

Tijdens een digitaal persmoment is de deal nader toegelicht door wethouder Splinter, en gedeputeerden Carla Brugman en Ger Koopmans. Koopmans geeft aan dat dit de grootste grondtransactie ooit is van de provincie, en hij als oud melkveehouder liever het geld op de bank heeft dan een stuk grond. “We hebben geen beleid om te hebben”, aldus de deputé. 

Wethouder Splinter is tevreden met het totaalpakket waarin ook gronden zijn opgenomen voor de waterveiligheid en natuurontwikkeling. Ook komt de gemeente Bergen in het bezit van de oude boerderij “De Ceres” waarvoor op termijn naar een passende bestemming wordt gezocht. 

Ondanks het openingsbod van 80 duizend gulden (ooit de aanschafwaarde van de grond) zijn alle partijen blij met het uiteindelijke resultaat. 


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT