Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg
Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg Foto: Kansfonds

Robin Jung leeft voort in Kansfonds

Algemeen

Afferden | Het ‘Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg’ wil de situatie van kwetsbare mensen in de provincie Limburg verbeteren. De focus ligt op Limburgers die in armoede leven, eenzaam zijn, in onveiligheid leven, een taalachterstand hebben, laaggeletterd of digibeet zijn, en op de integratie van nieuwe Limburgers.

Dit Fonds op Naam is vernoemd naar Robin Jung, een op jonge leeftijd overleden Limburgse. In 1996 werd Robin geboren in Afferden als middelste dochter van het huisartsenechtpaar Hans-PeterJung en Simone Helmer. Gedurende haar korte leven had de meervoudig gehandicapte Robin (1996-2010) een grote positieve invloed op haar familie en omgeving. Zij communiceerde ondanks haar (taal)achterstand heel puur van mens tot mens. Haar aanwezigheid gaf betekenis in haar omgeving en deed mensen omzien naar elkaar.

Gedeputeerde van de Provincie Limburg Robert Housmans -Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid - besloot Robin en haar familie te eren door haar naamgever te maken van dit nieuwe fonds op naam.

In de periode 2020-2023 kunnen maatschappelijke organisaties een bijdrage aanvragen van maximaal 10.000 euro bij het Robin Jung Fonds. De Provincie Limburg en Kansfonds werken nauw samen aan dit initiatief dat is ondergebracht bij Kansfonds. Meer informatie vindt u op de website kansfonds.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT