Valse start voor Heijen op bezoek in Oeffelt
Valse start voor Heijen op bezoek in Oeffelt Foto: Facebook De Zwaluw

Heijen kent valse start

Heijen | In tegenstelling tot vorig jaar is VV Heijen de competitie niet goed begonnen. De uitwedstrijd tegen De Zwaluw leverde de Heijenaren een onnodige 1-0 nederlaag op. Voorafgaande aan het duel was er veel aandacht voor de in de clubkleuren van Heijen geschilderde doelen en trok er een blauw-wit rookgordijn over het sportpark. (Door Hans Boekholt)

De basisopstelling van het team van trainer Peter ten Haaf kende geen verrassingen en Heijen nam in de wedstrijd direct het initiatief. De Heijenaren hadden veruit het meeste balbezit en speelden de bal goed rond, maar konden, behoudens enkele kleine kansen, niet echt gevaar stichten voor het doel van De Zwaluw. Halverwege de eerste helft ontstonden er betere mogelijkheden voor de gasten, maar het vizier stond niet op scherp. Voor de Heijense aanhang was dit in zekere zin een herkenbaar beeld van het abrupt afgesloten vorig seizoen: met aardig voetbal wel kansen creëren, maar ze niet benutten. Na een half uur moest doelman Roelofs van Heijen voor het eerst echt in actie komen. Een inzet van De Zwaluw tikte hij onder de lat vandaan. Hierna leek het duel dan toch echt de kant van de Heijenaren op te gaan. Ten eerste scoorde de ploeg via Bas Janssen, maar omdat de doelpuntenmaker net voor zijn succesvolle poging “los” had geroepen werd de treffer door de arbiter geannuleerd. Ten tweede schoot Dirk Schonenberg van afstand op de onderkant van de lat. Helaas voor Heijen bleef de 0-0 stand, die dus ondanks alles nog steeds op het scorebord stond, niet lang gehandhaafd. Uit een vrije trap schoot Willem van Haren namens De Zwaluw de bal in de touwen: 1-0. Met deze stand werd enige tijd later de rust bereikt.

In de tweede helft was de opdracht voor Heijen simpel: de onverdiende achterstand ongedaan maken. Het moet gezegd dat de Heijenaren hier aanvankelijk niet goed in slaagden. Sterker nog: in het begin van het tweede deel was de thuisclub dichter bij een treffer dan de gasten. Zo troffen de mannen van De Zwaluw kort achter elkaar twee keer de lat, één keer aan de bovenkant en één keer aan de onderkant. Vervolgens trachtte Heijen het initiatief te heroveren, maar dat lukte niet al te best. Het spel oogde gehaast en ten opzichte van de eerste helft minder overtuigend. Er brak een periode aan waarin er in de beide strafschopgebieden niet al te veel gebeurde. Trainer ten Haaf trachtte met enkele wissels de bakens te verzetten. Hij leek een gouden wisselhand te hebben toen invaller Boyd Kessels alleen op het doel van De Zwaluw af kon gaan, maar de doelman redde bekwaam op de overigens goede inzet van Kessels. In het slotkwartier kreeg Heijen talloze hoekschoppen en enkele vrije trappen te nemen. Als het dan voetballend niet meer wil lukken, bieden deze dode spelmomenten wellicht nog kansen op een doelpunt. De Heijenaren haalden echter te weinig rendement uit deze momenten. Bij de allerlaatste corner had het er alle schijn van dat de voorgaande zin niet geschreven had hoeven te worden. Nota bene de mee naar voren gekomen doelman Roelofs zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden door een veldspeler van De Zwaluw. Aldus bleef de verdiende gelijkmaker uit en zocht Heijen het dubbele kleedlokaal op in de wetenschap dat er deze middag veel meer in had gezeten.

Aanstaande zondag 27 september vervolgt Heijen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Merselo.