Computerclub KBO Bergen in actie
Computerclub KBO Bergen in actie Foto: Chris Smits

Computerclub Bergen pakt de draad weer op

Algemeen

Nieuw Bergen | De vrijwilligers van de Computerclub KBO Bergen hebben de draad weer opgepakt en helemaal volgens de geldende coronamaatregelen. Door omstandigheden is de locatie Den Asseldonk verlaten en heeft de computerclub ieder geval voorlopig intrek genomen bij het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) in de Edith Steinkapel aan de Mursultseweg 4a in Nieuw Bergen.

Iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur is er een vrije inloop voor mensen, met name ouderen, die weliswaar in het bezit zijn van een tablet, laptop of een iPhone maar zich toch wat meer willen verdiepen in de mogelijkheden van het tegenwoordige internetgebruik. Initiatiefnemer Wil Jenniskens roept op om gewoon weer te komen: “We zien dat er minder mensen gebruik van ons maken dan voor de coronacrisis, alsof ze ons niet meer kunnen vinden of dat er toch nog wat angst is om de deur uit te gaan. Dat hoeft niet want wij hebben het allemaal zo ingericht dat er veilig voorlichting en les gegeven kan worden.”

De computerclub bestaat al sinds 2009 en heeft in die tijd al ruim 4.000 uur les gegeven. “En dat is exclusief de workshops die we hebben georganiseerd”, aldus Jenniskens. Op het moment zijn er een twaalf vrijwilligers die voor de computerclub actief zijn en ze staan te trappelen om weer aan de slag te kunnen gaan. De inloop is geheel vrijblijvend voor vragen, informatie of om een afspraak te maken voor als je echt wat lessen wil volgen. Zo een les duurt ongeveer een uur en wordt één op één gegeven op de woensdagmiddag bij het OCB. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT