Ondanks corona toch een mooi resultaat
Ondanks corona toch een mooi resultaat Foto: Taxus Taxi

Resultaat taxusinzameling bekend

Openbare publicatie

Nieuw Bergen | Stichting Taxus Taxi zamelde in totaal voor 3.727 chemotherapieën in. Daarvoor heeft de stichting in samenwerking met vele taxusdonateurs, gemeenten en partners een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’.

De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen gerealiseerd. 

“Dankbaar zijn wij voor iedereen die zich heeft ingezet voor onze taxusinzameling” 

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen! De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat. Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot die precies moet zijn.

“Massale belangstelling voor onze taxusinzameling, dat is iets waar wij ontzettend trots op zijn”

Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start- en einddatum voor 2021 zijn dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting www.taxustaxi.nl/contact.

‘Samen in strijd tegen kanker’ dat is het motto van Stichting Taxus Taxi.
Meer informatie over Stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl of sociale media.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT