Wethouder Peperzak hijst de GlobalGoals vlag
Wethouder Peperzak hijst de GlobalGoals vlag Foto: Gemeente Gennep

Wethouder hijst vlag voor jarige GlobalGoals

Algemeen

De Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel Global Goals, zijn 17 ambitieuze duurzame ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld in 2030.

De doelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties in samenwerking met burgers wereldwijd. Denk aan géén armoede, gendergelijkheid, betaalbare en duurzame energie en kwaliteitsonderwijs voor iedereen. Grootse doelen, die pas realiteit worden als overheden én burgers de handen ineenslaan om deze doelen lokaal in de praktijk om te zetten. Daarom nodigt de VNG alle Nederlandse gemeenten uit zich aan te sluiten bij de VNG campagne ´Gemeente4GlobalGoals´ en een officiële Global Goals gemeente te worden. De gemeente Gennep is sinds eind 2019 aangesloten als officiële Global Goals gemeente. De Global Goals sluiten aan bij ons collegeprogramma.


Wethouder Peperzak hijst de GlobalGoals vlag - Gemeente Gennep

De gemeente Gennep zal een bijdrage aan de Global Goals blijven leveren, en waar mogelijk blijven ontwikkelen. Om te laten zien dat de gemeente Gennep is aangesloten bij de Global Goals heeft wethouder Rob Peperzak op de jaardag, vrijdag 25 september 2020 de Global Goals vlag omhoog gehesen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT