Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Jan Brandsma
Jan Brandsma Foto: Berny Zeekaf

Expositie “Eerbetoon” aan Jan Brandsma

zondag 11 oktober 2020 14:00 tot zaterdag 14 november 17:00

Eigenaar Roel van der Veen van Pictura: “Ik wil met deze expositie laten zien dat ik bewondering heb voor Jan. Niet alleen voor zijn creaties, maar ook voor zijn levenshouding. Ik zie het zelf als een eerbetoon aan Jan Brandsma als kunstenaar maar vooral als mens. ”In 2001 heeft Jan zijn werk ook bij Galerie Pictura tentoongesteld, deze expositie bestaat dan ook voornamelijk uit werk van de afgelopen 20 jaar.  

Image Caption
Jan Brandsma - Berny Zeekaf

‘Onderscheiden en bescheiden’ Jan Brandsma is erg betrokken bij zijn dorp. Hij heeft ontelbare opdrachten vervuld: van carnavalswagens tot theatershows, van het ontwerpen van decors en logo’s tot regisseur van grote concerten. Maar ook kunstwerken, her en der te bewonderen in het dorp.
In 2008 werd Jan de trotse ontvanger van de Mosa Joertsicus: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of groep die zich verdienstelijk maakt voor de gemeenschap. Jan geeft desgevraagd aan dat dit één van de hoogtepunten in zijn leven is geweest. “Het is een blijk van waardering van de mensen uit dit dorp. Het kan de vergelijking met een lintje doorstaan, het toont aan dat je een schakel bent in de gemeenschap”. Hij blijft er nuchter onder, op het bescheidene af, maar hij is een erg belangrijke schakel denken wij. En net zoals Jan zelf zijn eigen plekje in het Limburgse land veroverd heeft, is dat ook het geval met zijn werk. Dit verdient een breed podium en waar kan dit dan mooier dan in een galerie in zijn eigen gemeente?

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 14.00 t/m 17.00 uur of op afspraak

Locatie