Moeder Yvonne en dochter Noëlle samen actief
Moeder Yvonne en dochter Noëlle samen actief Foto: Remi van Bergen

SPES krijgt te weinig

Afgelopen zondag traden de dames van SPES in Heeswijk-Dinther aan tegen Altior. Door de vele blessures, vorige week voegde Aniek Gubbels zich ook bij dit rijtje, een krappe selectie deze zondag. Daardoor werd er een beroep gedaan op twee SPES gedienden; Anja Ambrosius en Yvonne van der Valk werden aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Anja startte zelfs in de basis. (Door Remi van Bergen)

SPES stond deze middag onder leiding van assistent-coach Paul van Someren. Coach Saskia van Kerkhof constateerde deze week een stoornis aan haar pacemaker, waarvoor ze afgelopen vrijdag een operatie onderging. We wensen haar een spoedig herstel. SPES begon scherp en dat leidde tot een 1-3 voorsprong. Altior haakte snel aan en volgde SPES op de voet. Over en weer waren er mooie aanvallen en werd er een mooie pot korfbal op de mat gelegd. Tot aan de rust waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd.

Na rust eenzelfde spelbeeld, zowel SPES als Altior speelde goed en verzorgd korfbal. Anja Ambrosius werd gewisseld en Yvonne van der Valk mocht haar eerst minuten maken. Noemenswaardig hierbij is  dat Yvonne samen met haar dochter Noëlle in hetzelfde vak speelde. Het vizier bij SPES stond helaas niet op scherp, bij Altior wel, waardoor de eindstand 12-5 werd. Als het spel van de dames zo blijft en met wat meer geluk in de afwerking komt het zeker goed volgende week tegen De Peelkorf.

Doelpunten voor SPES werden gescoord door: Veerle Berns, Noëlle Noy, Nienke Dercks, Audrey Gubbels en Isa van Bergen.