Jan Willems (links) feliciteert Gerrie Litjens met het winnen van de 50 plus beker open
Jan Willems (links) feliciteert Gerrie Litjens met het winnen van de 50 plus beker open Foto: Frans Thonen

Gerrie Litjens wint 50 plus beker open

Algemeen

Afferden | Gerrie Litjens is op kermiszaterdag in Afferden de winnaar geworden van de 50 plus beker open. Met 650 gram wist hij onder de 50 plussers de meeste vis uit de Offerse vijver te slingeren. (Door Frans Thonen)

Ieder jaar organiseren eetcafé-cafetaria ‘t Kapelleke en hengelsportvereniging De Voorn een vistoernooi voor 50 plussers op de Offerse vijver. Een toernooitje dat elk jaar op een beperkt aantal deelnemers kan rekenen. Dit jaar deden acht senioren onder wie ook niet-leden een poging om de meeste vis uit de vijver te hengelen. De opbrengst was na drie uur vissen schraal te noemen. 


De deelnemers borrelen nog gezellig na bij ‘t Kapelleke - (Foto: Frans Thonen)

Winnaar Gerrie Litjens, die al meerdere keren de smaak van de overwinning mocht proeven, haalde slechts 650 gram uit het water. Frans Arntz en Broer van Heesch moesten het nog met veel minder doen want zij keken aan het eind van de wedstrijd tegen een leeg leefnet aan. Gert Rutten werd tweede met 400 gram, Henk Litjens met 380 gram derde en Frans Kempen met 360 gram vierde. Geert van Oijen en Jan Willems eindigden als vijfde en zesde met respectievelijk 350 en 330 gram. Alle deelnemers gingen met een overlevingspakket naar huis. Winnaar Gerrie Litjens nam daarnaast een beker alsmede de wisseltrofee mee.   

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT