Norbert Simons legt de laatste hand aan het Vriendschapsmonument
Norbert Simons legt de laatste hand aan het Vriendschapsmonument Foto: Fred Fransen

Monument ‘Vriendschap’ in de maak

Video VIDEO

Wellerlooi | Norbert Simons is alles bij elkaar ruim vijf jaar bezig geweest om zijn idee van een vriendschapsmonument te kunnen verwezenlijken. Achterliggende gedacht van dit monument in de vorm van een stenen bank, is de geschiedenis van een Molukse gemeenschap in de jaren 50 en 60, die woonachtig was op een oud Duits militair kamp nabij het evenemententerrein aan de Wezerweg in Well.

“De bank symboliseert de reis die de oude KNIL militairen en hun families maakten toen zij met boten vanuit Ambon vertrokken en in Rotterdam arriveerden. Daar kwamen uiteindelijk zo’n 300 ervan terecht in het kamp in Well”, aldus de kunstenaar, die in de werkplaats van Het Limburgs Landschap in Wellerlooi de laatste hand aan het leggen was aan het loodzware monument. 


Het is de bedoeling dat het monument op zaterdag 24 oktober officieel zal worden onthuld op de plaats waar vroeger de noodwoningen stonden onder bijzijn van enkele oorspronkelijke bewoners en hun nazaten. Of deze feestelijkheden door zullen gaan is de vraag want de coronacrisis zou zomaar roet in het eten kunnen gooien.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT