Helaas geen kerstzaaltoernooi dit jaar
Helaas geen kerstzaaltoernooi dit jaar Foto: Logo

Geen Kerstzaaltoernooi dit jaar

Sport Sport

Nieuw Bergen | In goed overleg met de gemeente Bergen en Optisport heeft de werkgroep kersttoernooi besloten om het 44e toernooi te annuleren. Dit betekent dus dat er op 27, 28 en 29 december 2020 helaas geen zaalvoetbaltoernooi zal zijn voor de jeugdspelers van de gemeentelijke voetbalverenigingen.

“Gezien de huidige beperkingen, waarmee we rekening moeten en willen houden om de Coronapandemie te beteugelen, zijn we niet in staat om op een verantwoorde manier het toernooi te organiseren”, aldus een woordvoerder van de werkgroep. “Grote onzekerheden en risico’s op diverse gebieden maken het op dit moment onmogelijk om drie dagen voetbalplezier te realiseren. De gemeente staat volledig achter ons besluit en geeft aan er trots op te zijn dat verenigingen, stichtingen, ondernemers en bewoners de oproep van de minister-president serieus nemen en hierin hun afwegingen maken voor het al dan niet doorlaten gaan van een activiteit.”

Optisport toont er alle begrip voor dat er geen toernooi wordt georganiseerd zonder toeschouwers, met zeer beperkte horeca-mogelijkheden en nagenoeg onmogelijke waarborging van de anderhalve meterafstand. Samen met de organiserende vereniging Stormvogels ’28, gaat de werkgroep zich opmaken voor het toernooi van 2021. “Wij gaan er van uit dat van uitstel geen afstel komt en dat we volgend jaar het 44e toernooi kunnen organiseren.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT