Bouwkavels in Wellerlooi
Bouwkavels in Wellerlooi Foto: eigen

Bouwenkavels in Wellerlooi

Algemeen Politiek Maatschappelijke discussie

Wellerlooi | De gemeente Bergen gaat aan de Vliespas/Gielenkamp in Wellerlooi 16 tot 18 tot bouwkavels uitgeven. Daarmee ontstaat de mogelijkheid tot het bouwen van levensloopbestendige vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen. 

Aan de zuidzijde van de ontsluitingsweg van het nieuweplangebied zijn de tweekappers en rijwoningen voorzien. Of er tweekappers of rijwoningen komen is afhankelijk van de vraag naar de verschillende woningtypen. Dat alles blijkt uit het verkavelingsplan dat het college van B&W, na herhaaldelijk aandringen van het CDA, onlangs heeft vastgesteld.

CDA raadslid Koen Jacobs is blij met de bouwmogelijkheden die er met dit besluit gecreëerd zijn in Wellerlooi: ‘We moeten tempo maken en concrete bouwprojecten opstarten. De bouwmogelijkheid van levensloopbestendige tweekappers en rijwoningen biedt kansen voor starters en senioren om betaalbare woningen in eigen beheer in Wellerlooi te realiseren.’ Jacobs is bereid om in navolging van het initiatief in Afferden, in Wellerlooi een CPO-project voor starters en senioren van de grond te trekken. Belangstellenden voor zelfbouwen in Wellerlooi kunnen zich bij hem melden op k.jacobs@bergen.nl  

Bouwkavels in Wellerlooi

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT