Op de valreep nog een aanwinst voor FAST: Lisan Siemonsma
Op de valreep nog een aanwinst voor FAST: Lisan Siemonsma Foto: Website Fast

Lisan Siemonsma nieuwe aanwinst FAST

Sport Sport

Gennep | Eredivisionist FAST heeft de selectie uitgebreid met een extra midden-aanvalster. Deze week werd met Lisan Siemonsma een overeenstemming bereikt. De aanwinst is inmiddels speelgerechtigd en reist zondag mee naar de uitwedstrijd tegen VC Sneek. Daarmee keert de nieuweling terug bij de club waarvoor zij tot 2019 speelde. (Door Jos Gröniger)

Lisan Siemonsma was voor VC Sneek midden-aanvalster en later als diagonaal actief in het tweede team dat destijds in de Topdivisie uitkwam. De 22-jarige in Sneek geboren volleybalster pakte in haar studieplaats Wageningen de draad weer op. Haar kwaliteiten werden opgemerkt door FAST-trainer Ivo Martinovic. Hij wist de studente Food Technology aan de Universiteit over te halen bij FAST mee te trainen.

De kennismaking met de Brabants-Limburgse eredivisionist beviel Lisan goed. “Ik werd goed opgenomen en voelde op mijn plaats in het team.” Ook over de condities waaronder de middenspeelster, die ook als diagonaal ingezet kan worden voor FAST gaat spelen waren partijen het snel eens. Nu ook de speelsterlicentie afgegeven is staat niets haar eredivisiedebuut in de weg. “Ik ben opgelucht dat het allemaal zo snel geregeld werd. Dat verraste me zeker.”

Zondag treedt Lisan op vertrouwde bodem aan tegen haar oude club VC Sneek. “Ja, dat is zeker speciaal. Mijn familie en vrienden hebben gezegd dat zij willen komen kijken, maar dat kan helaas even niet.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT