Pepijn van Rijen
Pepijn van Rijen Foto: Pepijn van Rijen

VVD: Ultraconservatief genootschap niet gewenst in onze gemeente

Algemeen Politiek

Nieuw Bergen | Tijdens de raadsvergadering op 12 oktober heeft VVD-er Pepijn van Rijen vragen gesteld en een motie ingediend over de plannen van Cultuur onder Vuur om de Grote Waaij in Well te kopen. “Met deze motie willen wij een krachtig signaal afgegeven”, aldus Van Rijen. 

Met de motie hoopte Van Rijen te bereiken dat er binnen de gemeentegrens geen ruimte is voor het gedachtegoed en idealen van de stichting Civitas Christiana. De motie kreeg geen steun van de overige partijen maar wel gaf Jos Valckx van de PK aan dat zijn partij ook niet gelukkig zou zijn als het het genootschap zich zou vestigen in de gemeente. “Maar we vinden het nu nog te prematuur om deze motie te ondersteunen. We hebben als raad voldoende instrumenten om in de eindfase een afweging te maken.” 

Wethouder Splinter heeft aangegeven dat er op ambtelijk niveau contact is geweest met de organisatie, maar er nog geen concrete aanvraag is binnengekomen. “Mocht er een bestemmingsplanwijziging nodig zijn kan de raad hier alsnog wat van vinden”, aldus Splinter.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT