Energielandgoed Wells Meer
Energielandgoed Wells Meer Foto: Frans Thonen

Provinciale Staten akkoord met grondverkoop

Algemeen Duurzame energie

Nieuw Bergen | Onder voorwaarde dat de grond ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden voor het opwekken van duurzame energie is Provinciale Staten akkoord gegaan met de geplande verkoop van 456 hectare grond aan de gemeente Bergen voor de afgesproken prijs van 28 miljoen euro.

Bijna alle politieke partijen waren het erover eens dat het een goed plan is maar zij uitten wel hun zorgen omdat de realisatie van het enorme energieplan van Bergen nog niet helemaal zeker is. Mocht het project onverhoopt niet doorgaan dan heeft de provincie niets meer te zeggen over de grond en kan de gemeente Bergen ermee doen wat ze zelf wil.

Gedeputeerde Ger Koopmans heeft echter veel vertrouwen en gelooft niet dat er een andere bestemming dan Energielandgoed Wells Meer hiervoor zal komen. Hij gaf aan dat er veel draagvlak is voor het energieproject en ook de milieueffectrapportage is zeer positief. Wel zegde hij toe er met de gemeente Bergen extra afspraken over te maken opdat de grond gebruikt gaat worden waarvoor deze ook is aangekocht.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT