De kippenstal achter de wei moet op last van de gemeente worden afgebroken
De kippenstal achter de wei moet op last van de gemeente worden afgebroken Foto: Google

Illegaal kippenstalletje moet weg

Algemeen

Wellerlooi | Het bejaardenechtpaar Willy en Gertie Drissen moet op last van de gemeente Bergen hun kippenstal afbreken. Het stalletje achter de wei, dat jarenlang dienst deed als schuilplaats voor de pony’s had Willy enkele jaren geleden omgebouwd tot kippenhok, maar volgens de gemeente mag er op deze plek, met bestemming ‘natuur’ geen gebouw staan.

De kippen, met daarnaast een konijnenhok en wat speeltoestellen waren bedoeld voor hun kleinkinderen, die op jonge leeftijd hun vader waren verloren en bij opa en oma rust, vertier en afleiding vonden. Nadat Willy de brief van de gemeente had gekregen heeft hij alles opgeruimd behalve de kippenstal.

Het ultimatum van de gemeente stelt dat alles voor 9 november weg moet zijn op straffe van een boete van 1500 euro per week. Volgens het echtpaar heeft de gemeente in het verleden toegezegd dat het stalletje er mocht blijven staan zolang zij er woonden maar de gemeente stelt dat indertijd rekening was gehouden met de situatie van de familie en handhaving derhalve te laten rusten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT