Harry & José Jans 50 jaar getrouwd
Harry & José Jans 50 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Gouden paar Harry en José Jans

Algemeen Familieberichten

Siebengewald | Op 24 oktober 1970 luidden de kerkklokken in Siebengewald voor de huwelijksplechtigheid van Harry Jans en José Peters. 

Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen de over overburen van de Gochsedijk. “We gingen vaak samen uit en toen is de vonk opeens overgeslagen”, weet de nu 73-jarige José zich nog goed te herinneren. Na ruim anderhalf jaar verkering is het oer-Siebengewalds koppel in het huwelijksbootje gestapt. De dag begon op het gemeentehuis waar, vanwege de afwezigheid van de burgemeester, Mr. Donkers het stel in de echt verbond. Door toedoen van opa Weys was het huwelijkspaar veel te vroeg bij de kerk. “Hij had het tijdsschema van die dag overhoop gegooid omdat hij bang was dat wij te laat zouden komen,” lacht José 50 jaar later.

José was kapster maar ging al snel aan de slag bij Dancing-Elektro Weys, het familiebedrijf van Harry, waar ook hij na zijn dienstplicht op 21-jarige leeftijd ging werken. De 74-jarige Harry kijkt met veel plezier terug op de gouden tijden van de dancing. “Ik stond het liefst achter de bar, terwijl José tussen de potten en pannen de koude en warme buffetten maakte.” “Tussen de aardappelen schillen door verkochten we ook nog fietsen,” memoreert de gouden bruid. “Midden jaren 90 is de dancing gestopt en inmiddels is ook de elektrotak er niet meer, maar er staat nu een prachtige moderne tweewielerzaak gerund door de nieuwe generatie,” glundert Harry. 

Het stel heeft twee dochters en een zoon die samen verantwoordelijk zijn voor zeven kleinkinderen. 

Voor hobby’s had het ondernemerspaar maar weinig tijd. Harry’s grote hobby was werken op de zaak en nu met evenveel passie in zijn prachtige tuin. José schildert graag en beleeft nog steeds veel plezier in de keuken. 

Door de coronabeperkingen kan het gouden huwelijk niet zo groot worden gevierd als ze het graag zouden willen, maar de buurtgenoten kwamen wel nog het gouden paar op gepaste afstand feestelijk toezingen. “We wonen in een fijne buurt en hebben daarom de buren op gebak getrakteerd, in de hoop snel persoonlijk met ze te kunnen proosten.”

Saillant detail, José heeft vroeger altijd geroepen “ik blijf niet in Siebengewald wonen!” Dat is niet helemaal gelukt. 

Gebakje voor de hele buurt
Harry & José Jans 50 jaar getrouwd
Harry & José Jans 50 jaar getrouwd
De buurt kwam het paar toezingen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT