Een blij verraste André Bleeck kreeg een Koninklijke Onderscheiding opgespeld
Een blij verraste André Bleeck kreeg een Koninklijke Onderscheiding opgespeld Foto: Chris Smits

Koninklijke Onderscheiding voor André Bleeck

Algemeen Familieberichten

Siebengewald | Op maandagavond 26 oktober overhandigde burgemeester Manon Pelzer een Koninklijke Onderscheiding aan de heer André Bleeck uit Siebengewald. De uitreiking vond plaats om 20.15 uur in MFC De Klaproos in Siebengewald. 

De heer A.P.M. (André) Bleeck is verkoopmedewerker bij Enorm Stevens te Cuijk en ontvangt de onderscheiding vanwege de volgende vrijwillige activiteiten.

1986 – heden: organisator van het jeugdcarnaval te Siebengewald en voorzitter van Stichting jeugdcarnaval “Sjorpöl”(2012-heden). Deze stichting, ontsproten aan jeugdcarnaval, werd in 2012 opgericht en opereert volledig zelfstandig in nauwe samenwerking met Carnavalsvereniging “De Bessembienders” te Siebengewald. Tevens is betrokkene verantwoordelijk voor: het verloop van alle jeugdactiviteiten gedurende het seizoen, het organiseren van alle sponsoractiviteiten en het secretariële gedeelte. Verder is hij verzorger van de draaiboeken, aanwezig bij de verkiezing van de jeugdraad, organisator van het jeugd Prinsenbal, de Jeugdreceptie en buitendorpse recepties, verzorger en ontwerper van de medailles en flyers, schrijver van de proclamatie en titels van de leden van de jeugdraad en hij coördineert bij open afbouw van de zaal.

2003 – heden: slagwerker en algemeen bestuurslid (2003-heden) van de Fanfare Drumband “Eendracht”. Hij begeleidt samen met enkele andere slagwerkers de plaatselijke schutterij bij optredens gedurende het hele jaar. Hij is een vast aanspreekpunt binnen deze vereniging m.b.t. de organisatie van de muzikale begeleiding van de schutterij-activiteiten. Bij concerten en evenementen neemt hij standaard de rol van presentator voor zijn rekening en hij verzorgt met regelmaat het licht en het geluid voor de vereniging bij uitvoeringen. Tevens is hij organisator van een dagvullend programma voor de afgelopen vier lustrumfeesten. In 2014 en 2019 heeft de Koninklijke luchtmacht kapel een show verzorgd in het dorp t.g.v. het 115- en 120-jarig jubileum. Een avondvullend programma waarbij ca. 600 personen per keer aanwezig waren. Voor beide concerten heeft betrokkene telkens vier tot vijf maanden voorbereiding nodig gehad om de gehele organisatie rondom de show op orde te krijgen.

2007 – 2013: voorzitter van de jeugdclub Jong Nederland Siebengewald. Hij was o.a. nauw betrokken bij de organisatie van het zomerkamp en het lustrumfeest ter ere van het 50-jarig jubileum in 2010. Tevens presenteerde hij jaarlijks de pronkzitting en het jeugdcarnaval waar hij de aankondigingen op het podium verzorgde.

2016 – heden: bestuurslid van het district Weert (2016-2018) en lid van de werkgroep Show, Mars en Percussie (2018-heden) van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Dit is een overkoepelende organisatie voor tamboer-, fluit-, klaroen- en jachthoornkorpsen, drumfanfares, slagwerkensembles en dans- en twirlgroepen. Ze zijn belangenbehartiger voor aangesloten lidkorpsen naar plaatselijke, regionale, provinciale en landelijke overheden. Daarnaast organiseert men provinciale en regionale evenementen zoals muziekexamens, slagwerk- en blaasconcerten,  majorettewedstrijden, solistenwedstrijden. Hij is actief betrokken bij het organiseren van solistenwedstrijden, festivals of taptoes. Hij was tevens medeorganisator bij de Euregio Parade 2018 gehouden in de gemeente Venray en thans bij de editie van 2020 te Hasselt (B) (vanwege corona doorgeschoven naar 2021) samen met de Vlaamse Muziekbond VLAMO.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT