De herstructurering ligt op schema en zou eind december moeten zijn afgerond
De herstructurering ligt op schema en zou eind december moeten zijn afgerond Foto: Gemeente Gennep

Werkzaamheden N271 in volle gang

Algemeen

Gennep | Het kan u niet ontgaan zijn: momenteel wordt er hard gewerkt aan de N271 tussen Heijen en Gennep. De verkeersmaatregelen die worden genomen, zijn in goed overleg tussen de provincie en de gemeente tot stand gekomen. Hierbij zijn de wensen van beide overheden ingewilligd. Volgens de planning zouden de werkzaamheden eind december moeten zijn afgerond.

Wethouder Janine van Hulsteijn: “De werkzaamheden en omleidingen veroorzaken tijdelijk overlast. Maar ze zorgen er wel voor dat onze gemeente heel binnenkort goed en veilig bereikbaar is en blijft.”

Geen landbouwstroken meer
De huidige landbouwstroken worden weggehaald en de weg krijgt weer 2 keer 2 rijstroken met een maximumsnelheid van 80 km/u. Het landbouwverkeer rijdt straks dus weer tussen het overige verkeer. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, komt er een waarschuwingssysteem. Dit systeem waarschuwt automobilisten als er een langzaam voertuig op de rechterweghelft rijdt.

Vervanging verkeerslichten
De ouderwetse verkeerslichten op de N271 worden vervangen door hypermoderne, slimme verkeerslichten, die zorgen voor een optimale doorstroom van het verkeer.

Stil asfalt
Op delen waar de geluidsnorm werd overschreden, komt stil asfalt, dat het geluid van rijdende voertuigen absorbeert. Hierdoor is het verkeer in de omgeving minder goed te horen.

Veilige bochten
De huidige toe- en afritten van de N271 ter hoogte van de Brabantweg bevatten behoorlijk scherpe bochten, die kunnen leiden tot verkeersonveilige situaties. Daarom worden ze aangepast.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de werkzaamheden aan de N271? Kijk op www.gennep.nl/n271.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT