Mat en Yvonne Wijers pas 50 jaar getrouwd.
Mat en Yvonne Wijers pas 50 jaar getrouwd. Foto: Chris Smits

Mat en Yvonne na 50 jaar nog gek op elkaar

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Vijftig jaar geleden hebben de Bergse Mat en Wellse Yvonne elkaar het ja-woord gegeven.
Op 22 oktober 1970 is het stel op het gemeentehuis in Nieuw Bergen voor de wet getrouwd en een week later
op 30 oktober voor de kerk in Well.

Mat Wijers en Yvonne Sijberts hebben elkaar in april ‘66 leren kennen tijdens een fuif in de oude jongensschool aan de Grote Straat in Well. “De vonk sloeg meteen over en brand nog steeds”, lachen ze samen. Na ruim vier jaar te hebben gevreeën zijn ze toch maar gaan trouwen en hebben daarna nog ruim een jaar lang bij haar ouders ingewoond. Op 5 januari 1972 verhuisde het koppel naar hun nieuwbouwwoning aan de Jozef Israëlstraat in Nieuw Bergen waar ze nu nog steeds wonen.

De 72-jarige Mat heeft in zijn werkzame leven altijd in de techniek gezeten, eerst 10 jaar bij installatiebedrijf Giesen als allround monteur en later in Duitsland bij verschillende bedrijven in het metaal. Mat was ook altijd druk met zijn hobby’s. Tot zijn 65ste was hij actief meevoetballend lid van de zaalvoetbalclub ZVV Autoschade Bergen waarvan hij ook nog eens 26 jaar voorzitter is geweest. Ook was hij een fervent duiker en heeft als lid van duikclub NaJaDa eigenhandig het clubhuis mee gebouwd. Momenteel geniet de pensionado van fietsen, wandelen en lekker vissen in zijn eigen bootje, en mocht er voldoende inspiratie zijn dan pak de ‘gezelligheidstoeper’ graag zijn penseel om als amateur kunstschilder kleurrijke creaties aan het doek toe te vertrouwen. 

Zeg je Yvonne dan zeg je zorgen. Deze goedlachse is altijd in de zorg werkzaam geweest, eerst in het (oude) ziekenhuis in Venlo en later in Venray bij de kinderarts. Naast de opvoeding van dochterlief heeft ze ook altijd voor derden gezorgd als mantelzorger. Tot op de dag van vandaag bekommert ze zich nog over haar 94-jarige schoonmoeder. Naast al het verzorgen gaat Yvonne, die inmiddels ook al 70 jaar is, graag als hobby wandelen, puzzelen en koken. Bovendien doet ze daarbij nog aan yoga.

Ook al roept Mat “ik ga net zo lief vissen”, toch kijkt het stel graag terug op de mooie verre reizen die ze samen met dochter Stéphanie en schoonzoon Peter hebben gemaakt.  

Zorgzaamheid en tevreden zijn met elkaar, dat is de basis voor de eerste 50 huwelijksjaren. “En er volgen er nog meer”, zegt Mat, “want we zijn nog steeds gek op elkaar!”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT