Leo de Kok
Leo de Kok Foto: Chris Smits

De toekomst van De Fontein

Algemeen Podcast

Nieuw Bergen | Wat een feestjaar had moeten zijn voor het Bergense mededelingenblad De Fontein lijkt misschien wel het moeilijkste jaar in het 40-jarig bestaan te worden.

Sinds jaar en dag verschijnt De Fontein met een oplage van 2.280 stuks elke twee weken huis-aan-huis in Bergen, Nieuw Bergen, Aijen en Heukelom, althans totdat het coronavirus roet in het eten gooide. In maart werd besloten om alles stil te leggen, dit ook omdat het gros van de vrijwilligers binnen de kwetsbare doelgroep valt.

Sinds oktober verschijnt De Fontein een keer per maand

Begin oktober besloot het bestuur om de draad toch weer voorzichtig op te gaan pakken en inmiddels verschijnt het krantje weer een keer per maand. Maar het is niet alleen Covid-19 wat het voortbestaan bedreigt, ook het gebrek aan verenigingsberichten en wetenswaardigheden uit het Bergense is een groot probleem. In de laatste edities waren er bijna alleen maar advertenties in het mededelingenblad te zien. Grote schuld hieraan zijn vooral de sociale media, aldus het bestuur.

Op de vraag of De Fontein haar vijftigste verjaardag gaat halen doet Leo de Kok liever geen uitspraak: “Laten we eerst maar eens de vijfenveertig jaar zien te halen, die uitdaging is al groot genoeg.”

Luister hier de Podcast

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT