Cultuur onder Vuur
Cultuur onder Vuur Foto: eigen

Cultuur onder Vuur niet blij met politieke discussie

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Tijdens de raadsvergadering van 12 oktober heeft VVD raadslid Pepijn van Rijen een ‘Motie vreemd aan de orde van de dag’ ingediend (zie bijlage) tegen mogelijke plannen van Cultuur onder Vuur (COV) / Civitas Christiana om zich te vestigen in het pand van Auberge de Grote Waaij in Well. 

Op de website roept COV geeft de stichting aan niet blij te zijn met de politieke aandacht en spreekt zelfs van discriminatie.
“Uit de geluidsopname van de raadsvergadering blijkt dat met name de VVD-voorzitter, Pepijn van Rijen, het bont heeft gemaakt. Terwijl de procedure nog moet beginnen, roept hij het College van B&W al op om Cultuur onder Vuur procedureel zoveel mogelijk tegen te werken. Dit is discriminatie op ideologische inhoud en vervolging op basis van religie van een fatsoenlijke organisatie met ANBI status en een breed draagvlak onder de Nederlandse bevolking.” 

Onder het kopje Muilkorven schrijft COV:
“Het kan niet zo zijn dat de overheid procedures misbruikt om de haar onwelgevallige organisaties een ongelijke behandeling te geven. Het komt erop neer dat bepaalde elementen in de gemeenteraad een organisatie die spreekt namens een groot deel van de Nederlandse bevolking willen muilkorven en weren. Zij willen Cultuur onder Vuur ‘straffen’ voor het verdedigen van de Nederlandse cultuur. Zoals het behoud van Zwarte Piet en al onze overige christelijke tradities.” 

In een uitgebreide eenzijdige analyse worden alle standpunten van de Bergense politieke partij onder de loep genomen. Cultuur onder Vuur vindt het onaanvaardbaar en meent dat de gemeente haar machtspositie als overheid misbruikt om de verdediging van de Nederlandse cultuur te frustreren, en daarmee een groot deel van de Nederlandse bevolking die dit steunt. De bewijzen liggen op tafel. Daarom vraagt Cultuur onder Vuur om uw steun. 

Ook roept COV haar achterban op om op beleefde wijze hun beklag bij burgemeester Pelzer in te dienen. 

De redactie heeft de organisatie Cultuur onder Vuur om een reactie gevraagd waaraan wederom geen gehoor werd gegeven.  

Motie VVD

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT