De veiligheidsregio zet streep door alternatieve sinterklaasactiviteiten
De veiligheidsregio zet streep door alternatieve sinterklaasactiviteiten Foto: Internet

Streep door openbare activiteiten Sinterklaas

Algemeen

Nieuw Bergen | De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een streep gezet door alle alternatieve activiteiten met betrekking tot Sinterklaas en Sint-Maarten in de publieke ruimte. Vanwege het coronavirus wil de veiligheidsregio zo weinig mogelijk mensen op de been hebben om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Verschillende sinterklaascomités waren reeds volop bezig om een alternatief voor de kinderen te organiseren zoals in Afferden met de Walk Thru in gemeenschapshuis Iedershuus. Daar gaat dus een streep door. De sinterklaasactiviteiten zoals die op scholen zijn gepland kunnen vooralsnog wel gewoon doorgang vinden omdat de kinderen toch al op school zijn en het risico op besmetting gering is. Ook thuisvieringen zijn toegestaan mits er wordt voldaan aan de richtlijnen van het kabinet en niet meer dan drie personen worden uitgenodigd. Gehandhaafd wordt er echter alleen bij groepsvorming in de openbare ruimte.

Digitale alternatieven zoals een videoboodschap van Sinterklaas of een Pietenjournaal via de sociale media worden uiteraard wel toegestaan.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT