Opengebroken stoep
Opengebroken stoep Foto: Chris Smits

Extern toezicht op glasvezel werkzaamheden

Algemeen

Nieuw Bergen | De gemeente Bergen heeft een externe toezichthouder aangesteld die moet waken over de kwaliteit van de herstelwerkzaamheden van de straten en voetpaden, nadat daar de glasvezel in de grond is aangelegd. 

De gemeente kan de aanleg van glasvezel in nieuw aangelegde wegen en voetpaden tot vijf jaar verbieden. Toch kiest de gemeente ervoor, zoals in de Oranjebuurt in Afferden om toestemming te verlenen, hiervoor worden degeneratiekosten bij de aannemer in rekening gebracht.  

“De degeneratievergoeding die wij krijgen is voor de vermindering van de levensduur van de verharding als gevolg van de graafwerkzaamheden, uitgedrukt in een percentage van de uitvoeringskosten afhankelijk van de categorie bodem zoals bepaald door het CBS. Een ander deel van de vergoeding is beheerkosten. De kosten van toezicht door de wegbeheerder op de uitvoering van het herstel, ongeacht of de uitvoering van dit herstel is gedaan door de netbeheerder of de wegbeheerder. Deze zijn ook uitgedrukt in percentage van de uitvoeringskosten”. Aldus de gemeente Bergen.

Het aantal klachten bij de gemeente is minimaal en zijn meestal aan de orde voordat de aannemer het werk heeft opgeleverd. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT