Gratis nestkastjes ter bestrijding van de eikenprocessierups
Gratis nestkastjes ter bestrijding van de eikenprocessierups Foto: Gemeente Gennep

Help mee de eikenprocessierups te bestrijden

Openbare publicatie

Gennep | Als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups, heeft gemeente Gennep begin dit jaarnestkastjes uitgedeeld. De actie was zo succesvol dat de actie een vervolg krijgt. Wilt u helpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups en heeft u een geschikte plek voor een nestkastje? Vraag er dan gratis een aan bij de gemeente.

De nestkastjes worden weer lokaal gemaakt door Dichterbij – Ambachtelijk hout Gennep. Er zijn twee verschillende typen nestkastjes. Er worden er 150 gemaakt met een vliegopening van 32 millimeter, die geschikt zijn voor de koolmees, kuifmees en de bonte vliegenvanger. Ook zijn er 50 nestkastjes speciaal voor de boomkruiper. De boomkruiper leeft in parkachtige gebieden met oude bomen.

Heeft u interesse in een nestkasje?
Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar gemeente@gennep.nl. Geef in uw mail ook aan welk type nestkastje u wilt - mezenkast of boomkruiper - en waar u het kastje op wilt hangen. Ook scholen, dorpsverenigingen, buurtverenigingen of instellingen komen in aanmerking. Zodra de nestkastjes geleverd zijn, ontvangt u een mail met informatie over de ophaalmomenten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT