De kippenstal achter de wei blijft nog drie jaar gedoogd
De kippenstal achter de wei blijft nog drie jaar gedoogd Foto: Google

Kippenstalletje nog drie jaar gedoogd

Algemeen

Wellerlooi | De gemeente Bergen heeft besloten, in samenspraak met het bejaardenechtpaar Willy en Gertie Drissen dat hun ‘illegale’ kippenstalletje in Wellerlooi nog drie jaar gedoogd blijft. In nauw overleg wilde de gemeente tot een welwillende en medemenselijke oplossing komen gezien de uitzonderlijke situatie waarin de familie verkeert.

De periode van drie jaar werd gekozen omdat hierna de kleindochter van Willy en Gertie een volwassen leeftijd heeft bereikt en de 15 koppels kippen die van de stal gebruik maken via natuurlijke weg geleidelijk vanwege ouderdom zullen afsterven, waardoor de kippenstal zijn functie zal verliezen. “Fijn dat in onderling overleg een oplossing is gekomen. Een oplossing die geen overlast veroorzaakt voor de buren en op termijn de overtreding ongedaan maakt”, aldus burgemeester Manon Pelzer.

Het echtpaar en hun kleinkinderen zijn blij dat ze dit compromis met de gemeente hebben kunnen afspreken waardoor dit hoofdstuk kan worden afgesloten en ze onbekommerd verder kunnen met hun leven in Wellerlooi. Dank werd uitgesproken voor de vele steunbetuigingen die ze kregen uit de gemeenschap, het hielp hen om moed te houden en door deze moeilijke periode heen te komen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT