Bij de familie Veugen werd het vierde informatiebordje in Well bevestigd
Bij de familie Veugen werd het vierde informatiebordje in Well bevestigd Foto: Archief Well

Informatiebordjes op historische panden in Well

Algemeen

Well | Op initiatief van de stichting Archief Well kunnen historische panden in Well een ANWB-informatiebordje krijgen. De stichting neemt zelf de helft van de kosten voor haar rekening. Onlangs werd het vierde bordje bevestigd aan de gevel van het pand Grotestraat 62 in samenwerking met de huidige bewoners Ans en André Veugen. Vanaf 1815 was op dit adres de eerste marechausseekazerne van de gemeente Bergen gehuisvest.
(Bron: Archief Well)

Met dit initiatief, maar ook met het plaatsen van oude straatnaamborden wil Archief Well de historie van Well meer zichtbaar maken in de openbare ruimte. Het maken van een bordje kost 160 euro voor een monumentaal pand en 300 euro voor een gebouw zonder deze status. De stichting zal de helft van de kosten overnemen. De familie Veugen sponsorde deze helft en nam het totale bedrag voor haar rekening.

Archief Well zoekt zelf contact met bewoners van panden die voor een infobordje in aanmerking komen. Via info@archiefwell.nl kunnen bewoners zichzelf melden of ze hiervoor in aanmerking komen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT