Cupido 'hart voor bakken' met oliebollenkramen onder andere in Nieuw Bergen en binnenkort ook in Afferden
Cupido 'hart voor bakken' met oliebollenkramen onder andere in Nieuw Bergen en binnenkort ook in Afferden Foto: Fred Fransen

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Algemeen

Nieuw Bergen | Cupido “hart voor het bakken” is een kleinschalig bedrijfje wat zich vooral richt op het bakken van oliebollen en appelbeignets. De zaak wordt gerund door Theo Cuijpers en Rick Cuijpers uit Afferden. Vader en zoon bakken al geruime tijd oliebollen naar authentiek familierecept. En sinds zaterdag 7 november staan ze met een kraam naast de supermarkt Jan Linders in Nieuw Bergen, elke zaterdag en zondag tot 31 december.

Rick Cuijpers heeft het niet van een vreemde en het bakken zit in zijn bloed 

De 21-jarige Rick Cuijpers is het familiebedrijfje samen met zijn vader eind 2019 gestart, vooral om zijn studieschuld af te kunnen lossen. Sinds juni dit jaar is hij afgestudeerd Veiligheidskundige, een HBO opleiding waarbij Rick vrijwel onmiddellijk een vaste betrekking in kon vinden en hij zelfs door Defensie incidenteel wordt geraadpleegd. Onder toeziend oog van zijn moeder bakte hij er zaterdag lustig op los en is enthousiast over de ontwikkeling. Ze zijn begonnen in Vierlingsbeek en Overloon bij supermarkt Plus Verbeeten en nu dus ook in Nieuw Bergen. Binnenkort wordt gestart in Afferden waarbij de fanfare Helpt Elkander het bakken op zich zal nemen.

De bakkers van Cuijpers zijn al vele generaties een begrip in de regio, begonnen in Afferden en later met filialen in Gennep en Nieuw Bergen. Door omstandigheden kwam aan deze bakkersdynastie een einde maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De oude oliebollenreceptuur werd afgestoft en door de jongste generatie weer nieuw leven ingeblazen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT