Ger Welber
Ger Welber Foto: Frans Thonen

Thei Welbers vraagt aandacht voor hoger minimumloon

Algemeen Politiek

Thei Welbers van Lokaal FNV Limburg Noord uit Nieuw Bergen vraagt aandacht voor de landelijke actie om het minimumloon in Nederland te verhogen van 9 naar 14 euro. In een brandbrief aan de politiek maakt de vakbond FNV duidelijk hoe belangrijk verhoging van het minimumloon is in de strijd tegen armoede en een eerlijke verdeling van de inkomens. Vandaag dinsdag 10 november wordt in de gemeente Bergen tijdens de gemeenteraadsvergadering als opvolgster van Lia Roefs de nieuwe wethouder van de PK Claudia Ponjee geïnstalleerd. Voor Welbers een goed actiemoment om Ponjee een goodiebag met daarin een felicitatiebrief en informatie over deze actie alsmede enkele streekproducten te overhandigen.

Helaas gooide ook hier het coronavirus roet in het eten en heeft Welbers de goodiebag overhandigd aan de griffier van de gemeente Bergen met het verzoek deze te overhandigen aan de nieuwe wethouder. In de begeleidende felicitatiebrief aan Ponjee hoopt Welbers dat de nieuwe wethouder sociaal beleid zal ontwikkelen, de WMO ondersteuning naar draagvlak zal uitvoeren en zich sterk zal maken voor een gemeente Bergen die mee gaat doen aan de lokale monitor van het FNV. Tevens willen Thei Welbers en FNV districtsbestuurder Paul Lempens graag een keer met Ponjee om te tafel voor een nadere kennismaking.

Sociaal beleid betekent het scheppen van zoveel mogelijk gelijke kansen voor iedereen en een eerlijke verdeling van de inkomens. Met een minimumloon van 9 euro blijkt dat werken te weinig oplevert om van rond te komen en armoede in stand blijft. Ook uitkeringen die afgeleid zijn van het minimumloon en de WAO blijven daardoor laag. Mensen blijven daardoor afhankelijk van toeslagen voor huur, zorgverzekering en zorg voor de kinderen. Door het minimumloon te verhogen naar 14 euro ontvangen werkenden een fatsoenlijk inkomen en kunnen zij beter meedoen in de samenleving. Iedereen die de plannen van het FNV voor een hoger minimumloon steunt, kan zich aanmelden via voor14.nl/meedoen of de facebookpagina facebook.com/voor14 liken.

Ger Welber

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT