Zonnedak Well - Van Wanroy
Zonnedak Well - Van Wanroy Foto: eigen

Zonnedak Well bijna klaar voor energieopwekking

Algemeen Duurzame energie

Na een grondige voorbereiding en diverse gesprekken met oa ambtenaren van Energiehuis Bergen en Energiecoöperatie Limburg, hebben we op 7 sept jl. een eerste PostCodeRoos informatieavond belegd, die werd bezocht door vele tientallen bewoners uit Well, Wellerlooi, Aijen en (Nieuw)Bergen.

Het enorm grote animo om deel te nemen aan deze coöperatie betekende dat we snel alle 352 energiedelen hadden vergeven, zodat we direct een aanvang konden maken met de voorbereidingen tot uitvoering en plaatsing van 300 zonnepanelen op het dak van garage van Wanroy.

Op maandag 2 november is hiermee begonnen en op donderdag 4 november was deze klus geklaard. Daarna kon begonnen worden met de plaatsing en aansluiten van de zg. ‘omvormers’ en een ingrijpende aanpassing van de meterkast.


Zonnedak Well - Van Wanroy - eigen

Na de controle van de gehele installatie door de verzekeraars en netbeheerder Enexis, zal de installatie naar verwachting in de eerste decemberweek operationeel worden voor een te verwachten jaarlijkse energie-opbrengst van rond de 90.000 KWH.

Alle deelnemers van deze Wellse coöperatie zullen rechtstreeks benaderd worden voor het vervolgproces.

In de wetenschap, dat diverse inwoners van Well en de omringende dorpen interesse hebben om te kunnen deelnemen bij eenzelfde project, kunnen zij zich aanmelden bij info@wellsforum.nl

Bij voldoende aanmeldingen gaan we op zoek naar een volgend geschikt dak om een 2e coöperatie op te richten.

Zover de stand van zaken van dit Wellse project in het kader van VerduurSAMEN2030.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT