Inpakken en wegwezen
Inpakken en wegwezen Foto: Chris Smits

Horecakoppel laat enorme schuld achter

Algemeen

Nieuw Bergen | Op 21 oktober heeft de kantonrechter in een kort geding beslist dat het over en uit is voor het horecapaar Henk Rovers en Joost Mommers van café-restaurant D’n Engel aan de ovonde in Nieuw Bergen. 

De pandeigenaar BOBO BV had een procedure tegen het huurdersstel aangespannen vanwege achterstallige huurbetalingen. De totale huurschuld vanaf is ontstaan vanaf voorjaar 2019 en bedraagt 47.200 euro. Volgens De Limburger moet het stel op maandag 23 november het pand leeg hebben.

Verweer gedaagde
Uit het rechtbankverslag is op te maken dat de huurders meenden in hun recht te staan en dus geen huur hoefden te betalen.

Lees hier hun verweer bij de kantonrechter: 

Gedaagde heeft in de eerste plaats aangevoerd dat er geen sprake is van aanwijsbare spoedeisendheid, zoals noodzakelijk voor de toewijzing van een vordering in Kort Geding.

Gedaagde heeft vervolgens, in de tweede plaats, aangevoerd dat er enerzijds sprake is en is geweest van gebreken ten aanzien van het huurobject, meer in het bijzonder: ten aanzien van de elektrische installatie daarin en anderzijds van achterblijvende omzetten als gevolg van de coronapandemie. Door en na verrekening met een gedaagde toe te kennen huurvermindering, zowel op grond van deze gebreken, als op grond van achterblijvende omzetten, resteert er per saldo geen in aanmerking te nemen huurachterstand meer.

In reconventie heeft gedaagde deze zelfde gebreken andermaal naar voren gebracht en op die grond bij wege van tegenvordering veroordeling van eiseressen tot herstel daarvan gevorderd en/of terugbetaling van feitelijk in het verleden zelfs teveel betaalde huur.

De rechter heeft deze argumenten van tafel geveegd en de verhuurder in zijn gelijk gesteld. De rechter oordeelde vervolgens dat de openstaande schuld van bijna een halve ton voldaan moet worden binnen 14 dagen na het vonnis en dat eveneens de proceskosten van bijna 1.700 euro door hen betaald moet worden.

Navraag leert dat het niet de eerste keer is dat Rovers met een grote huurachterstand door de rechter gedwongen wordt te vertrekken. In het verleden heeft hij in Sittard verhuurder KEM ook achtergelaten met een gigantische huurschuld.


Inpakken en wegwezen - Foto: Chris Smits

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT