Een eeuwenoud verbond tussen Gennep en Goch
Een eeuwenoud verbond tussen Gennep en Goch Foto: Stichting GNG

Tentoonstelling verlengd tot medio januari

Algemeen

Gennep | Zaterdag 31 oktober jongstleden was de opening van de tentoonstelling “Gennep - Goch, 500 jaar Vriendschap en Verbondenheid”, een initiatief van de Stichting Gennep-Niers-Goch en de Heimatverein Goch. De tentoonstelling laat de lange gemeenschappelijke geschiedenis van de regio Gennep en Goch tot leven komen. De opening was feestelijk met mooie woorden van burgemeester Hans Teunissen en een videoboodschap van de burgemeester van Goch, Ulrich Knickrehm.

Een paar dagen later moesten musea en bibliotheken in verband met nieuwe corona-maatregelen van de overheid de deuren sluiten, dus ook de expositie. Deze onderbreking heeft maar kort geduurd, want vanaf 19 november was de tentoonstelling weer gratis voor publiek te bezichtigen in de Kenniskeuken in de bibliotheek in Gennep aan het Ellen Hoffmannplein 2. Momenteel zijn er heel weinig activiteiten mogelijk en deze bijzondere tentoonstelling kan dus in alle rust bezocht worden.

Om die mogelijkheid te bieden zijn de openingstijden verruimd. Niet alleen tijdens de openingstijden van de bibliotheek is de tentoonstelling te bezoeken, maar ook op zaterdag- en zondagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur. Tevens is de expositie verlengd tot medio januari 2021.

De Stichting Gennep-Niers-Goch zet zich in om de banden tussen de twee gemeenten aan te halen en te versterken. De tentoonstelling is hiervan een voorbeeld.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT