Jan samen met zijn 'stiefkindje' De Buurtbus
Jan samen met zijn 'stiefkindje' De Buurtbus Foto: SBB

Jan van Lin Vrijwilliger vd Week

Algemeen

Nieuw Bergen | Als er één schaap over de dam is volgen er meer, dus ook in deze editie van de Maasduinen Courant werd er weer iemand voorgedragen als Vrijwilliger van de Week. Deze keer was het Jan van Lin uit Nieuw Bergen die werd genomineerd.


De 66-jarige Jan van Lin werd voorgedragen door Pierre Rutten die vond dat Jan in het zonnetje gezet moest worden en wel een duimpje verdiende voor zijn vrijwillige inzet bij Stichting Welzijnsbevordering Bergen. “Jan is nu al ruim twee jaar de masterplanner van de Buurtbus en hij geeft op een sublieme wijze sturing aan zijn team. Hij weet de chauffeurs, de gastvrouwen en gastheren wekelijks te motiveren om hun taak op een verantwoorde wijze uit te voeren. Daarnaast is het de webmaster van de site van de stichting SWB. Op Jan doe je nooit tevergeefs een beroep. Hij staat altijd voor je klaar”, aldus Pierre Rutten.

Het allerleukste aan het vrijwilligerswerk vindt Jan het sociale contact. “Als je met pensioen gaat, heb je de kans nieuwe contacten te leggen. Nu ik met een team vrijwilligers aan het werk ben, tref ik ook weer mensen die ik al jaren niet heb gezien. Dat is toch wel een leuke nieuwe wereld geworden.”

Nominaties voor Vrijwilliger van de Week naar redactie@maasduinencourant.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT