Dorpsraad trakteert de Offerse vrijwilligers bij De Alverman
Dorpsraad trakteert de Offerse vrijwilligers bij De Alverman Foto: Frans Thonen

Gebak voor vrijwilligers bij De Alverman

Algemeen

Afferden | Vrijwilligers vormen de smeerolie van de samenleving. Zij zorgen voor sociale cohesie en verrichten veel noodzakelijk werk zonder daar geld voor te krijgen. En dat mag best wel meer gewaardeerd worden, vindt de Offerse Dorpsraad. Vandaar dat op maandagochtend 30 november, de vrijwilligersgroep van De Alverman verrast werd met twee lekkere taarten. (Door Frans Thonen)

De kerkhofploeg van Cosmas en Damianus was het eerste vrijwilligersgroepje dat door dorpsraad met gebak  verrast werd. Nu stond de uit tien personen bestaande vrijwilligersgroep van De Alverman even in het zonnetje.

Iedere maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur zijn Ben van Hoof, Peter Toonen, Gert Rutten, Joos Tissen, Herman van de Venn, Broer van Heesch, Johan Scheele, Hay Molmans, Ton van Mil en Frans Arntz voor onderhoudswerkzaamheden op sportaccommodatie De Alverman te vinden. Het onderhouden van de grasvelden en het bijhouden van het groen, het opruimen van afval en verrichten van kleine reparaties aan de accommodatie, iedere maandagochtend heeft de vrijwilligersgroep van De Alverman de handen meer dan vol. 

Ondanks de gemiddelde leeftijd van meer dan 70 jaar staan de vrijwilligers onvermoeid hun mannetje. Gert Rutten heeft inmiddels zelfs de 84-jarige leeftijd bereikt en weet nog lang niet van ophouden. Toch is nieuw bloed noodzakelijk om in de toekomst het werk te kunnen voortzetten. Belangstellenden kunnen zich telefonisch melden bij Ben van Hoof via nummer 06 - 4371 2517.


Rene Aengenend en Ton Wijers van Dorpsraad Afferden

‘’Die onophoudelijke vrijwillige inzet verdient de waardering van de Offerse Dorpsraad’’, betoogde Rene Aengenend als voorzitter van die organisatie. Samen met mededorpsraadslid Ton Wijers overhandigde hij het gebak aan de vrijwilligers.

Het is de bedoeling dat de Dorpsraad na de kerkhofploeg en de vrijwilligersgroep van De Alverman nog meer vrijwilligers in Offere met een lekkere taart zal gaan verrassen. René: ‘’Door het coronavirus is een aantal projecten uitgesteld waarvoor wij als Dorpsraad geld beschikbaar hadden gesteld. Door corona worden ook minder nieuwe projecten ingediend. Met deze waarderingsactie kunnen we toch iets voor de vrijwilligers in Offere doen.’’

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT