Lieke Martens weer eens ouderwets ongrijpbaar
Lieke Martens weer eens ouderwets ongrijpbaar Foto: Instagram

Onbevangen Martens op dreef tegen Kosovo

Sport Sport

Nieuw Bergen | We hebben er lang op moeten wachten maar in de tweede helft van de wedstrijd tegen Kosovo was Lieke Martens weer ouderwets op dreef en ongenaakbaar voor haar directe tegenstander. Het was de laatste poulewedstrijd in aanloop naar het Europees Kampioenschap 2021 waarin de Oranje Leeuwinnen alle wedstrijden wisten te winnen. Daarmee was het voor het eerst in de historie dat de Oranjevrouwen een perfecte kwalificatiereeks maakten: tien wedstrijden gespeeld, tien gewonnen en een doelsaldo van 48-3. 

Behalve de mogelijkheid om die perfecte score te halen stond er op dinsdagavond 1 december niets meer op het spel in het koude Breda waar de wedstrijd gespeeld werd. Oranje had zich al lang en breed gekwalificeerd voor het EK en het leek er in de eerste helft niet op dat het Nederlands elftal de Kosovaarse muur zou kunnen vermorzelen. Enkele sporadische kansjes en wat afstandsschoten bleken onvoldoende en de ruststand was dan ook 0-0.

Dat veranderde in de tweede helft met een ontketende Martens op de linkerflank die haar tegenstandster helemaal murw speelde. Lieke bekroonde haar goede spel door een fraaie individuele actie met een afstandsschot af te ronden en daarmee de 3-0 liet aantekenen. Oranje won de interland uiteindelijk verdiend met 6-0.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT