In de regio Maasduinen zijn veel kastelen gebouwd. Enkele zijn vandaag de dag nog
steeds zichtbaar in het landschap.
In de regio Maasduinen zijn veel kastelen gebouwd. Enkele zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar in het landschap. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Wandelen op Landgoed Arcen

Algemeen Natuur

Arcen | Tijdens de coronaperiode organiseert Het Limburgs Landschap geen publiekswandelingen. De natuurgebieden blijven echter wel open om lekker een frisse neus te komen halen. Landgoed Arcen is één van die gebieden. Vanaf de parkeerplaats op de kruising Lang Heken Lingsforterweg, 5944 BB in Arcen start de groene wandelroute van 5 km. Deze laat wandelaars kennismaken met de diversiteit van het gebied. De route komt onder andere door rijke gevarieerde bossen, een eeuwenoud doolhof en de Barbara’s Weerd.

De regio Maasduinen is door de ligging van de Maas altijd al een belangrijk gebied voor mensen geweest. In het verleden gebruikte de mens de Maas onder andere voor vervoer van goederen en personen. Doordat het gebied zo belangrijk was zijn er ook diverse kastelen gebouwd. Enkele zijn nog steeds zichtbaar terwijl andere inmiddels verwoest zijn. Kasteel Arcen staat nog altijd fier overeind en op het nabijgelegen landgoed zijn er nog veel historische sporen zichtbaar. De groene wandelroute laat enkele van deze sporen zien zoals de oude ijskelder die de kasteelheren vroeger hebben laten bouwen en een heuse doolgaard die terug te zien is in het landschap. Ook het kasteel is nog steeds te bewonderen in het landschap.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT