Grote clubactie groot succes
Grote clubactie groot succes Foto: grote clubactie

Clubs in de gemeente Bergen goed bezig

Algemeen

Bergen | Landelijk hebben zich ruim 300.000 verkopers de afgelopen maanden ingezet om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. Er deden zo’n 5.300 verenigingen mee met deze actie. Samen haalden zij dik 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen en daarmee werden alle records verbroken.

Ook in de gemeente Bergen waren de deelnemende verenigingen succesvol om flink wat geld op te halen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80 procent naar de club.

In Nieuw Bergen lukte het RKVV Montagnards voor 4.266 euro aan loten te verkopen en Judo Ryu Maasduinen was goed voor een opbrengst van 1.341 euro. Carnavalsvereniging De Maasjoerts uit Well deed dat voor 1.950 euro en TV Afferden verzamelde 378 euro.

Meer clubs dan vorig jaar
“Dit is de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie.” Directeur Frank Molkenboer kan zijn geluk niet op: “Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.” De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu “krachtig doorbroken”. Dit jaar doen er zelfs weer meer clubs mee dan vorig jaar. “Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT