Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook-Middelaar

Openbare publicatie Politiek

Mook | Bijzondere jaarwisseling
De jaarwisseling nadert. Dit jaar zonder vuurwerk, om de risico’s van coronabesmetting en de druk op ziekenhuizen en zorgmedewerkers door vuurwerkslachtoffers zoveel mogelijk te beperken. Jammer, maar ook begrijpelijk.

Landelijk verbod
Het is landelijk verboden om vuurwerk te vervoeren, bij je te hebben en/of af te steken. Tenzij het om vuurwerk uit de F1-categorie gaat, zoals kindervuurwerk, fopvuurwerk of schertsvuurwerk. In de gemeente Mook en Middelaar wordt gecontroleerd op het vuurwerkverbod en op het naleven van de coronamaatregelen. “Laten we er samen voor zorgen dat het ondanks alles toch een mooie jaarwisseling wordt, zonder overlast.”

Zwaar vuurwerk
Vanwege het grote gevaar van zwaar vuurwerk, wil de gemeente u vragen hier extra alert op te zijn. Ziet u dat mensen in uw straat of wijk zwaar vuurwerk laten ontploffen? Of dat een buurtbewoner vuurwerkbommen in zijn huis of schuurtje heeft opgeslagen, voor eigen gebruik of de handel? Meld het bij de politie (0900 8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Want zwaar (illegaal)vuurwerk is levensgevaarlijk.

Persoonlijke brief
De burgemeester heeft op donderdag 10 december aan 15 jongeren en hun ouders/verzorgers een persoonlijke brief gestuurd, omdat zij eerder voor overlast hebben gezorgd in onze gemeente. Deze jongeren is expliciet gevraagd om verstandig om te gaan met het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen, en geen overlast te veroorzaken.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT