Jan en Hennie Gramsen
Jan en Hennie Gramsen Foto: Chris Smits

Diamanten paar Jan en Hennie

Algemeen Familieberichten

Well | Jan en Hennie Gramsen - Hendriks wonen inmiddels al 58 jaar op de Papenbeek in Well maar oorspronkelijk komen ze uit verschillende windrichtingen. Een beroepsmuzikant uit Siebengewald en een verpleegster uit Venray trouwden op 29 december 1960 voor de wet en zijn daarmee officieel een diamanten bruidspaar. De kerkelijk inzegening vond plaats op 7 januari 1961.

De 83-jarige Jan komt uit een nest met zes zussen en de even oude Hennie is enig kind die er 60 jaar geleden plots een heleboel zusters bij kreeg. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in Venray waar Jan met zijn orkest muziek maakte, iets dat hij gedurende 40 jaar beroepsmatig uitoefende. “Jans uit Siebengewald bouwde overal de feesttenten en wij konden daar mooi spelen”, lacht Jan met een knipoog. “Via mijn zwager hoorde ik dat er een huisje vrijkwam in Well en toen zei ik tegen Hennie, laten we dan maar meteen trouwen.”


Burgemeester Pelzer feliciteert Jan en Hennie Gramsen - Hendriks

Jan en Hennie hebben een zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Dat laatste was Jan eventjes ontschoten maar Hennie corrigeerde dat snel. “Och, af en toe weet hij het eventjes niet”, zegt Hennie verontschuldigend. Zelf heeft ze ook een behoorlijk actief leven gehad.  ”Als jonge meid werkte ik als verpleegster in de psychiatrie, daarna nog als conductrice op de bus en later heb ik 35 jaar overal op markten gestaan met sieraden.” Als hobby is het af en toe nog een spelletje jeu de boules en vroeger ging ze wel eens naar de bingo bij Onder de Linden.

Jan was een fanatiek motorcrosser en stond aan de wieg van MCV Well. Deze passie heeft hij op zijn zoon overgedragen. “Maar we waren niet supergoed of zo, af en toe wonnen we wel eens een keer”, aldus Jan, de Bessembiender die 60 jaar geleden een Pielhazinneke wist te strikken. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT