De kinderen zijn opgelucht dat ze nog steeds deel uitmaken van Zwemkanjers
De kinderen zijn opgelucht dat ze nog steeds deel uitmaken van Zwemkanjers Foto: Zwemkanjers

Zwemkanjers komen naar je toe

Algemeen Podcast

Gennep | Net als veel ondernemingen is ook zwemschool Zwemkanjers van Suzanne Brienen getroffen door de lockdown vanwege de coronapandemie. De zwemschool is gevestigd bij Basic Fit aan de Kleermakersgroes in Gennep.

Op 15 december was het voor Suzanne, haar collega’s en natuurlijk alle kinderen de derde keer dat de zwemschool op slot moest. “Het valt niet mee maar we moeten maar zien dat we het hoofd boven water houden”, grapt Suzanne met deze woordspeling. Tijdens de eerdere sluitingen was de zwemschool al actief om toch het contact met de kinderen te onderhouden door het sturen van leuke instructiefilmpjes. 

“Deze lockdown valt in een tijd dat we met de kinderen een soort van nieuwjaarsduik doen en allerlei leuke activiteiten maar dat gaat allemaal niet door”, aldus Suzanne. “Daarom hebben we een alternatief bedacht en gaan we bij alle kinderen thuis langs om ze een kaart met een persoonlijke kerstwens te overhandigen en om zo aan te geven dat we ze niet zijn vergeten.” Het uitdelen van de kaarten is nog een hele klus geweest want de kinderen van Zwemkanjers komen uit maar liefst 44 verschillende dorpen, binnen de gemeente Gennep maar ook ver daaromheen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT