De rotzooi werd na het vuurwerkgeweld achtergelaten
De rotzooi werd na het vuurwerkgeweld achtergelaten Foto: Website Dorpsraad Afferden

Veel overlast van vuurwerk bij uitkijktoren Afferden

Algemeen

Afferden | In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 januari werd er bij de uitkijktoren in Afferden door onverlaten een hoeveelheid vuurwerk afgestoken dat tot in de verre omtrek was te horen. Het spektakel duurde een geruime tijd en de politie of andere handhavers waren nergens te bekennen om hier een eind aan te maken. De restanten van het vuurwerk en andere rotzooi werd gemakshalve maar in het natuurgebied achtergelaten, zo meldt Dorpsraad Afferden op haar website.


Wandelaars namen het op zich om de rommel op te ruimen - Website Dorpsraad Afferden

Wandelaars die op die zaterdag de rommel zagen liggen bedachten zich geen moment en gingen aan de slag om alles zo goed mogelijk op te ruimen en weer netjes te maken. De Dorpsraad Afferden bedankt deze mensen voor hun belangeloze inspanning.

“Het zou de daders sieren als ze zich zouden melden bij de politie, gemeente of Staatsbosbeheer. Mocht dat niet het geval zijn, geen probleem: ze hebben hun handtekening achter gelaten in de vorm van een kassabon (betaald met bankkaart) waar een deel van de troep mee is aangeschaft. Deze bon lag tussen de rotzooi, en is inmiddels aan de bevoegde instanties overgedragen”, aldus de dorpsraad.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT