De dames van Fast overtuigend in Ootmarsum
De dames van Fast overtuigend in Ootmarsum Archieffoto: Sport Noord

FAST maakt indruk met herstart

Ootmarsum | Over het oppakken van de draad bestonden gemengde gevoelens, de sportieve en succesvolle wijze waarop FAST de eerste wedstrijd na de noodzakelijke coronastop speelde, was bewonderenswaardig. (Door Jos Gröniger)

In Ootmarsum boekte de ploeg van trainer Ivo Martinovic een dik verdiende 1-3 (26-24, 11-25, 23-25 en 13-25) overwinning. De winst had de trainer zijn jarige zoon voorspeld. “Hij vond dat optimistisch maar ik wist dat het kon”, verklaarde de Rhedenaar na afloop.

In de lege sporthal De Schalm gooide het gedreven FAST alle schroom van zich af. De vernieuwde ploeg die voornamelijk getraind had en op de donderdag voor de herstart oefende tegen Talentteam, liet de eerste set met 26-24 aan thuisclub Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65. Het verlies van de set was snel vergeten en in rap tempo werd de stand gelijkgetrokken. Met imponerende geestdrift stoof FAST naar de big points. Met 11-25 werd het 1-1. De tik drong door in het Ootmarsumse kamp dat weliswaar in de derde de set de stand met 23-25 een redelijk aanzien gaf maar halverwege al op een ruime achterstand was gezet. Servicedruk en slagkracht aan het net waren de wapens waarmee FAST zich voortdurend bediende. Met het binnenhalen van het eerste competitiepunt was de honger in het roze team nog niet gestild. Alsof de speelsters snel en veilig naar huis wilden schoot FAST in set vier uit de startblokken. Even werd Set-Up een kleine voorsprong gegund maar snel werd orde op zaken gesteld. Met 13-25 werd de eerste driepunter binnengehaald.

Trainer Martinovic had het tevreden gezien gebeuren. “Dit is de beloning voor het vele werk dat we verzet hebben. We zijn een team dat bereid is voor elkaar te knokken”, besloot hij.