Brandweer helpt onbewust een kaper op de vlucht
Brandweer helpt onbewust een kaper op de vlucht Foto: Chris Smits

Brandweer hielp bootdief op vlucht

Politie 112

Well | Op zaterdag 2 januari kreeg de brandweer van Bergen melding van een zeilboot in nood op de Maas ter hoogte van Well. Assistentie werd verleend en de boot kon zijn vaart voortzetten. 

Wat de brandweer op dat moment niet wist is dat de boot ‘Herbie’ genaamd, gestolen was in Belfeld. Onbewust hielp de brandweer zodoende de kaper op zijn vlucht met het gestolen jacht.

Ondertussen was een medewerker van Rijkswaterstaat, mobiel verkeersleider Joost met zijn patrouilleboot ook onderweg op de Maas en kwam het bewuste jacht nog tegen, niet vermoedend dat het een gestolen boot was. Joost, die nog binding heeft met Wellerlooi keek later die middag op deze website en herkende op de foto de zeilboot en kreeg bovendien een melding op zijn telefoon van de ontvreemde ‘Herbie’. “Nou, één en één is twee”, dacht Joost en belde meteen met het nautisch centrum in Maasbracht die vervolgens de politie waarschuwde.

Een oplettende operator van de sluis bij Sambeek was op de hoogte van de melding en herkende de boot meteen. Hij dirigeerde het zeiljacht naar een lege sluiskolk waarop de sluiswachter de opvarende toeriep dat het allemaal wat langer zou duren. De piraat stak zijn duim omhoog dat hij het begreep, maar wat hij niet wist is dat de politie reeds onderweg was om hem in de boeien te slaan en dat ondanks alle hulp van de brandweer het hem niet heeft mogen baten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT